Pijnpoli/pijncentrum


Wat houdt behandeling in?

Op een pijnpoli werken verschillende experts op het gebied van pijn, bijvoorbeeld anesthesiologen, verpleegkundig specialisten en pijnconsulenten/verpleegkundigen. Je krijgt een persoonlijk behandelplan op maat dat rekening houdt met de lichamelijke, psychische en sociale factoren die voor jou een rol spelen. Behandeling van chronische pijn kan bestaan uit pijneducatie, medicijnen, pijnblokkade, transcutane electro neurostimulatie (TENS) of neuromodulatie. Er wordt indien nodig samengewerkt met jouw huisarts, oefen- en fysiotherapeuten (in regionaal pijnnetwerk), psychologen en andere medisch specialisten. 
Hoe gaat verwijzing en wie betaalt?

Verwijzing door huisarts of medisch specialist. Vergoeding vanuit basisverzekering. 


Voorbeelden

  • Neuropathische pijn: er wordt onderzocht of een pleister met pijnstillende werking helpt om de pijn te verminderen. Daarnaast wordt een medisch psycholoog gevraagd hypnotherapie te geven om meer controle te kunnen ervaren over de pijn. 
  • Chronische rugpijn na hernia-operatie: je hebt pijnmedicatie voorgeschreven gekregen die niet voldoende werkzaam is. Deze wordt na uitleg over pijn afgebouwd. Er wordt na aanvullende diagnostiek onderzocht of een pijnblokkade of TENS wel helpt om de pijn te verminderen.